четвъртък, 30 април 2020 г.

30.04. - четвъртък ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

Ако бяхме в ситуация на реални учебни часове с физическо присъствие в клас, днес щяхме да празнуваме патронния празник на училището. По традиция той се отбелязва с концерт или със спортен празник... С две думи се отбелязва тържествено и денят е неучебен. Тази година нещата са различни и в ситуация на социална изолация и карантинни мерки заради "пандемията" Коронавирус осъществяваме дистанционно обучение. Водим реални учебни занятия.
За да отбележим все пак празничния ден и да почетем паметта на Василия Априлова днес в моите двойни часове по литература повечето хора бяхме с профилни снимки (аватари) на Априлов. Нали сме Априловци!
Дискутирайки литературните въпроси за ролята на повествователя в разказа "Серафим" и характеризирайки героите, ние гледахме множество образи на Априлов на своите екрани. Работният лист, по който работихме и ще довършваме в следващия час по литература, е по задачите от учебната тетрадка и от учебника. Предварително съм оповестила, че следващата седмица учениците ще имат за домашно да напишат характеристика на един от тримата герои. Но това предстои. 
И трите шести класа бяха активни в дискусията на художествените факти и осъзнаха, и прозряха някои неща, които първоначално не ги бяха впечатлили.
 Получих и няколко илюстрации на разказа, а още и два текста на ученици, които разказват случки за добри дела и за безкористна помощ, на която са били свидетели.


Няма коментари:

Публикуване на коментар