вторник, 21 април 2020 г.

21. април - Светъл вторник

На третия ден от Великден започваме отново редовните дистанционни часове. Ето какво правихме днес с класовете:

С 5-д клас работихме в помагалата на стр. 126. по темата за минало несвършено деятелно причастие. Задача 9. на стр. 128. остана за самостоятелно изпълнение у дома. Освен това трябва до петък да направят самостоятелно тест 7 на стр. 129. Отговорите ще трябва да попълнят в гугъл тест, който ще получат днес до края на деня.

С трите шести класа работихме по задачите за упражнение в "Работни листове по български език" на стр.65. Упражнявахме знанията за бъдеще време в миналото и установихме с неудоволствие, че трите сложни времена сериозно затрудняват всички. Ползвахме учебните тетрадки, а след края на занятието учениците трябваше да си довършат останалите задачи и за домашно да изпълнят зад.10. на стр.66. Текстът от изпълнената задача трябва да напишат като кратък отговор на въпрос в класната стая - "Изберете ситуация и създайте текст. Кое глеголно време използвахте, за да изразите, че определени действия са планирани, но не са осъществени? Ситуация 1. Отивате на летището, за да посрещнете български спортисти с награда от международно състезание, но закъснявате и пропускате събитието.
Ситуация 2. Отивате на пресконференция с ученици, медалисти от олимпиада по математика, но нямате журналистически пропуск и не ви допускат в залата."
Децата ще ползват файл, който представя верните отговори на задачите от УТ, за да сверят своята работа с очаквания резултат и в електронен вид трябва да предоставят писмения отговор на домашното си.

С Илиян ползвахме презентацията за Бъдеще време в миналото и работихме по усвояване и затвърждаване на новите знания.
След часовете имах консултация с Габи от А клас, която изяви желание да представи

Няма коментари:

Публикуване на коментар