сряда, 29 април 2020 г.

28. април - вторник

Ден с много задачи и най-разнообразни.
В 5. Д клас работихме по помагалото и упражнявахме знанията за наречие и предлог. Направихме и едно занимателно упражнение в Словум за откриване на наречия.
С 6. А, Б, В клас взехме нов урок - Съюз, междуметие, частица. Припомняйки знанията от 5. клас за частите на речта, за пореден път се уверих, че учениците бъркат понятията части на речта и части на изречението.  Ползвахме един файл, за плана на урока и два кратки видеоурока на Академико за съюза и междуметието.
С Илиян имахме същата тема.




















В часа на класа разглеждахме темите "Зрение и безопасност" и Поведение при бедствия и аварии" Прикачих три клипа за действие и поведение при пожар в гората, при пожар в обществена сграда и при радиационно замърсяване. Успяхме да поговорим и да направим планове за това как ще отбележим патронния празник в четвъртък и всички предстоящи майски празници.




Следобед имах много и продължителни разговори с колеги за изясняване кои класове и кои учители ще се включат в отбелязването на предстоящите празници и с какви онлайн прояви. До утре наобед трябва да подготвя и изпратя плана за дейностите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар