четвъртък, 11 юни 2020 г.

11.юни - четвъртък

Между всичките задължения сутринта успях да принтирам и представя за подпис и печат на Директора седемте грамоти за отличен успех на моите ученици. До обяд вече бяха и ламинирани. Чакам ги утре да си получат бележниците и да им връча грамотите. 
Шест часа литература сутринта с трите шести класа се занимавахме с преговор на автори, творби, жанрове на произведенията, герои и сюжетни линии. Учениците имаха задачата да си записват на един разтвор от тетрадка (по подобие на преговора от миналата година) всичко най-важно за изучения автор и съответно за раззглежданата творба. Преговорът е дълъг, обемът е голям и очаквам да го довършат в петък в двата часа ИУЧ. Презентацията, която ползват, е непълна. Те сами трябва да подберат важната информация и да създадат собствените си записи за всеки автор.
Четирите часа следобед с групата по "Подкрепа за успех" посветихме на сложните съчинени изречения и съчинителното свързване в простото и в сложното изречение. Отново отделихме малко време (20 минути) за игра на "Юначе". Правилата вече ги познаваме и децата успяват по-добре да създадат своите приказни текстове в рамките на минута. Получават се много добри истории.

Няма коментари:

Публикуване на коментар