четвъртък, 11 юни 2020 г.

10. юни - сряда

Работата от училище не е така ефективна, както работата от дома. Вкъщи имам стабилна интернет връзка и осъществявам аудио и видео връзка в ZooM, а в училище работя само в гугъл стаята и ефективността падна.
Но... Такова е положението - от 8. юни работим от училище и разполагаме с това, което училището може да ни осигури.
И така, с Илиян започнахме преговор по български език по ИУЧ, който той сам ще трябва да финализира, ако има желание и сили за подобни занимания.
С трите шести класа систематизирахме новите знания по граматика от шести клас. Учениците ползваха за целта една презентация, която е непълна и само им дава формата за записване на най-важното от наученото.
След обяд четири часа по проекта "Подкрепа за успех" работихме върху уменията да се откриват и правилно да се използват в изречението и в текста еднородните части. Моята група ученици показва напредък и определено всеки един от тях по нов и по-задълбочен начин осъзна какво е това еднородна част и как се използва. Това е материал, който преподавах и упражнявахме в дистанционната форма на обучение, но живият контакт, писането на дъската, са много по-работещи, отколкото екранното обучение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар