четвъртък, 7 май 2020 г.

7. май - четвъртък



След дъждовния празничен Гергьовден днешният учебен ден е слънчев и прекрасен. По чудесен начин преминаха шестте часа литературни упражнения с трите шести класа. С 6.-а и с 6.-б клас довършихме темите за ролята на повествователя в разказа и упражнихме умението да характеризираме литературен герой. Ползвахме работен лист 10 от Работните листове, но акцентирахме върху работа с художествения текст и тълкуване на художествени факти. Таблиците на стр. 145 и 146 от учебника и идентичните им на стр. 73 и 74 в Работните листове са успешно попълнени след упорита и задълбочена работа с текста. Написах 9 шестици и 1 петица. С 6.-в клас това ще го довършим утре. С тях сме изпълнили всички задачи от РЛ до стр. 71 вкл. Оценки за участието им в упражненията - утре.
На двата класа съм поставила за изпълнение като домашна работа написването на характеристика на един от тримата герои в "Серафим". Срокът за изпълнение и предаване за проверка и оценка е 15.05. - петък. Това означава, че имат цяла седмица за писане. Ще се радвам да получа работите на учениците още в неделя, защото през другата седмица ще започнем работа по друга творба, но... На 6. в клас задачата ще е същата, но ще я поставя утре, щом довършим окончателно упражнението.
На разположение на всеки ученик са и другите два материала, които съм подготвила - презентацията за "Серафим" и Й. Йовков и другата - Характеристика на герой -упражнение по разказа "Серафим".
За следващата седмица всичмки трябва да са прочели и да познават сюжета и героите в главата "Урок по география" от "Автобиография" на Бранислав Нушич

Няма коментари:

Публикуване на коментар