петък, 29 май 2020 г.

29. май - петък

Дълъг ден се оказа днешният. След шестте часа с ученици трябваше отново да отидем до училище за събрание на сидникалната организация. Видях четири от моите момечета - Вероника, Бранимира, Илияна и Йоана. Толкова са пораснали! Същински малки моми!
Та... за часовете:
С 6.-А и с 6.-Б в двата часа ИУЧ работихме по двете теми - еднородни части и сложно съчинено изречение. По същите материали работихме и с 6.-В клас, но по-експедитивно, защото днес имаме само един час. Понеже пропуснахме часовете по ИУЧ с тях в понеделник, днес си позволих тази промяна, за да бъдат всички класове в крак и да няма изоставане.
С 5.-Д клас работихме в помагалото по ИУЧ. Проверихме как са се справили в няколко задачи от домашното и продължихме с упражненията за определението като част на изречението и правилата за неговата употреба. 
Напомних на всички, че следващата седмица е последната, в която ще се правят контролни и изпитвания за оформяне на срочния и годишен успех. В сряда ще направим тест за определяне на изходното ниво в шести клас, а в петък ще дам тест по ИУЧ в трите шести класа и в 5.-Д.
 
Рисунката е на Иван от 6.-Б, който е изпълнил по чудесен начин домашното по литература. То беше свързано с написване на собствен
текст, разказващ лична случка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар