вторник, 5 май 2020 г.

5. май - вторник

Началото на деня поставиме с 5. д клас - довършихме упражненията от помагалото, посветени на неизменяемите части на речта - Предлог 136. стр.
За самостоятелно изпълнение до края на деня те имат да попълнят теста Думите като части на речта и да го изпратят до края на деня за проверка и оценка.
С трите шести класа и с Илиян в часовете по български език правихме упражненията от учебника на стр. 86. и 87. Недовършените упражнения на стр. 87. (без зад. 12.) имат да изпълнят самостоятелно за домашно. И в трите класа по няколко ученици (изпитвани устно днес) трябва да представят за проверка и оценка домашните си. Това са Георги, Наталия, Преслав Т., Самуил, Алескандър Ж., Мая, Ная, Петър, Стела, Галена и Стефания. Очаквам работите им още днес.
В часа на класа диалогът бе посветен на две теми - въпроси относно оценяването, класната работа и дистанционното приключване на учебната година и как да действаме в случай на пожар - у дома и на обществени места. Смятам, че и двете теми бяха полезни. Интересни дискусии се получиха. Па макар и кратки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар