понеделник, 11 май 2020 г.

11. май - понеделник



Честит ден на светите братя Кирил и Методий - създателите на българските писмена.
На днешния ден българската православна църква чества паметта на светите първоучители.  Нека видим две интересни послания, свързани с тях!





Да припомня, че неотдавна обект на нашите дискусии и разсъждения в часовете по литература беше главата "Радини вълнения" от романа "Под игото", която представя събитията в девическото училище на Бяла черква точно на днешния празничен ден! Годишният изпит. Пожелавам на всички да работят съвестно за своето образовение, а така и за добруването на цялото общество. И да отиват на изпит готови. Защото целият ни живот е изпит, деца!

А сега за днешните занятия.
С 6. а и с 6.б клас започнахме разговора за Бранислав Нушич и неговата "Автобиография". Плана за часа и няколко връзки има в раздела Работа в клас - Литература.
С 6-в клас имахме два часа ИУЧ. Използвахме ги за упражнение на знанията за съюз, междуметие и частица и за домашно имат да изпълнят тест 10 на стр. 124 от помагалото.
Илиян имаше два часа, в първия от които задачата му беше да си запише плана и да чуе и изгледа клиповете, свързани с новото произведение - "Автобиография" на Бр. Нушич. Има същите връзки като останалите ученици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар